DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 22.04.2024 r. |
ZUPA: krupnik na wywarze jarzynowym z ziemniakami i zieleniną II DANIE: knedle z owocami i masłem topionym 82%* |
wtorek 23.04.2024 r. |
ZUPA: z fasolki szparagowej na wywarze jarzynowym z grysikiem II DANIE: kotlet drobiowy z kurczaka w tradycyjnej panierce, ziemniaki gotowane, surówka „Coleslaw” z zieloną pietruszką |
środa 24.04.2024 r. |
ZUPA: tradycyjna jarzynowa na wywarze drobiowym z ziemniakami II DANIE: łazanki z wędliną drobiową, pieczarkami i kapustą kiszoną |
czwartek 25.04.2024 r. |
ZUPA: bulion drobiowo–jarzynowy z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką II DANIE: pulpety mięsne z mięsa mielonego drobiowo–wieprzowego, ziemniaki, sos pomidorowy, surówka z warzyw mieszanych na bazie słodkiej kapusty |
piątek 26.04.2024 r. |
ZUPA: kapuśniak na wywarze mięsno–jarzynowym z ziemniakami II DANIE: paella z warzywami (por, groszek zielony, marchew, kalafior, papryka), kawałki pieczonego dorsza w marynacie ziołowej |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|