DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 18.03.2024 r. |
ZUPA: kwaśnica na wywarze mięsno–jarzynowym z ziemniakami i majerankiem II DANIE: zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym wieprzowo-drobiowym, pomidorami i serem Gouda |
wtorek 19.03.2024 r. |
ZUPA: koperkowa na wywarze drobiowo–jarzynowym II DANIE: schab pieczony w ziołach w sosie własnym, ziemniaki gotowane, surówka z kapust mieszanych z olejem z winogron |
środa 20.03.2024 r. |
ZUPA: zielony krem szpinakowy na wywarze drobiowo–jarzynowym z mozzarellą i białym sezamem II DANIE: leczo warzywne z ryżem |
czwartek 21.03.2024 r. |
ZUPA: fasolowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z ziemniakami II DANIE: wieprzowina w sosie curry z warzywami–fasolką szparagową, marchewką kolorową i kalafiorem, kasza wiejska |
piątek 22.03.2024 r. |
ZUPA: ogórkowa z ryżem na wywarze drobiowo–jarzynowym, zabielana śmietaną II DANIE: filet rybny, ziemniaki gotowane, surówka z marchewki z delikatną nutą chrzanu |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|