Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

28.09.2020-02.10.2020

JADŁOSPIS

poniedziałek

28.09.2020 r.

ZUPA: ziemniaczana na wywarze mięsno-jarzynowym z majerankiem i jarzynką

II DANIE:  leczo warzywne z mięsem i wędliną drobiową, ryż gotowany

wtorek

  29.09.2020 r.

ZUPA: delikatna porowa na wywarze jarzynowym z jarzynką i zieloną pietruszką

II DANIE filet drobiowy duszony z marchewką, sos koperkowy z świeżego koperku, makaron

 środa

  30.09.2020 r.

ZUPA: jarzynowa na wywarze drobiowym ze świeżą pietruszką

II DANIEkiełbaski drobiowo-wieprzowe pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty białej i marchwi

 czwartek

01.10.2020 r.

ZUPA: ogórkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym zabielana śmietaną 8 %

II DANIEwieprzowina duszona w sosie z dodatkiem cukinii i zielonego groszku posypana pietruszką zieloną, kasza gryczana biała

 piątek 

02.10.2020 r. 

ZUPA: ogórkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym zabielana śmietaną 8 %

II DANIEpaluszki rybne smażone metodą beztłuszczową, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką i oliwa z oliwek


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Zasady naboru do SP ETE

plakat Nabór a3 2020

Ku pokrzepieniu serc

ku pokrzepieniu serc

Nadchodzące wydarzenia

Plany klas od dnia 1 września 2020 roku

 

Licznik odwiedzin

Dzisiaj75
Yesterday156
Week379
Miesiąc5368
Wszystkie377226

Currently are 13 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

ku pokrzepieniu serc

WIELKA LIGA CZYTELNIKÓW LOGO

 AKCJE

REK-PÓŁKLONI

 tataWete

logo-konkursowe

ikona-mini-karuzeli 

logo turniej pilki noznej 1

turniej zbijakaj

 

 tutoring

DZIM