Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

09.03.2020-13.03.2020

JADŁOSPIS

poniedziałek

09.03.2020 r.

ZUPA: kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-jarzynowym

II DANIEknedle ze śliwkami oraz masłem

wtorek

  10.03.2020 r.

ZUPA: kalafiorowa na wywarze warzywnym z ryżemi zielonym koperkiem

II DANIEkotlet drobiowy panierowany smażony metodą beztłuszczową, ziemniaki, surówka z marchwii z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek

 środa

  11.03.2020 r.

ZUPAogórkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z kaszą jaglaną z dodatkiem śmietanki 8%

II DANIEkurczak duszony w sosie śmietanowo-serowym z parowanymi brokułami, makaron'wstążki gotowany z dodatkiem oliwy z oliwek

 czwartek

12.03.2020 r.

ZUPA:  szpinakowa na wywarze miesno–jarzynowym z zacierką

II DANIEgulasz wieprzowo-drobiowy (z szynki wieprzowej 60% + z filetu z kurczaka 40%), kasza jęczmienna, surówka z buraczków czerwonych z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny

 piątek 

13.03.2020 r. 

ZUPA: pomidorowa na wywarze drobiowo-warzywnym z makaronem drobnym zabielana aśmietaną 

II DANIEpulpet rybny z warzywami, sos koperkowy ze świeżym koperkiem, ryż


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 

 

jarzynowa na wywarze mięsno-jarzynowym*** z ziemniakami

 


Zasady naboru do SP ETE

plakat Nabór a3 2020

Ku pokrzepieniu serc

ku pokrzepieniu serc

Licznik odwiedzin

Dzisiaj32
Yesterday206
Week238
Miesiąc4595
Wszystkie357598

Currently are 23 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

ku pokrzepieniu serc

WIELKA LIGA CZYTELNIKÓW LOGO

 AKCJE

REK-PÓŁKLONI

 tataWete

logo-konkursowe

ikona-mini-karuzeli 

logo turniej pilki noznej 1

turniej zbijakaj

 

 tutoring

DZIM