Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

15.03.2021 r. - 19.03.2021 r. 

JADŁOSPIS

poniedziałek

15.03.2021 r.

ZUPA: jarzynowa na wywarze warzywnym z ziemniakami 

II DANIEpotrawa „chili con carne” z mięsem mielonych drobiowo-wołowy (80%/20%) i warzywami-fasola czerwona, papryka kolorowa, kukurydza i zielona pietruszka, ryż

wtorek

16.03.2021 r.

ZUPA:  ryżowa na wywarze jarskim z jarzynka z zielenina

II DANIEfilet grillowany macerowany w zaprawie paprykowo-ziołowej, ziemniaki, surówka coleslaw na bazie białej kapusty

środa

17.03.2021 r.

ZUPA: ogórkowa na wywarze mięsno-jarzynowym z kaszą jaglaną, zabielana śmietaną

II DANIEknedle z owocami polane masłem, świeża marchewka

 czwartek

18.03.2021 r.

ZUPA: grysikowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z zieleniną 

II DANIEgołąbki tradycyjne z ryżem drobiowo-wieprzowym (70%/30%), sos pomidorowy, ziemniaki

 piątek

19.03.2021 r. 

ZUPA:  ziemniaczana jarska na wywarze jarzynowym z smażoną cebulką, zieloną pietruszką i tymiankiem 

II DANIEmakaron pene w sosie śmietanowo-serowym z brokułami


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Zasady naboru do SP ETE

plakat Nabór a3 2020

Licznik odwiedzin

Dzisiaj168
Yesterday265
Week1095
Miesiąc3155
Wszystkie415508

Currently are 24 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

ku pokrzepieniu serc

 

logo gazetka

WIELKA LIGA CZYTELNIKÓW LOGO

 AKCJE

REK-PÓŁKLONI

 tataWete

logo-konkursowe

ikona-mini-karuzeli 

logo turniej pilki noznej 1

turniej zbijakaj

 

 tutoring

DZIM