DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 25.09.2023 r. |
ZUPA: delikatna zupa grochowa na wywarze mięsno–jarzynowym z ziemniakami i majerankiem II DANIE: spaghetti bolognese w sosie mięsno–pomidorowym |
wtorek 26.09.2023 r. |
ZUPA: marchewkowa z ryżem i zieloną pietruszką II DANIE: pulpet mięsny z mięsa drobiowo–wieprzowego w sosie koperkowym, ziemniaki gotowane, buraczki czerwone gotowane |
środa 27.09.2023 r. |
ZUPA: zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z zieleniną II DANIE: knedle z owocami i masłem |
czwartek 28.09.2023 r. |
ZUPA: brokułowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z kaszą manną II DANIE: gulasz drobiowy z warzywami, kasza jęczmienna, ogórek kiszony |
piątek 29.09.2023 r. |
ZUPA: zupa szpinakowa na wywarze jarzynowym z kaszą jaglaną II DANIE: ryż z warzywami i duszoną rybką w delikatnym sosie curry |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|