DATA 01.03.2021 r. - 05.03.2021 r. |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 01.03.2021 r. |
ZUPA: pieczarkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z ziemniakami i zieloną pietruszką, zabielana śmietaną II DANIE: makaron pene z kurczakiem duszonym i warzywami meksykańskimi i pulpą pomidorową |
wtorek 02.03.2021 r. |
ZUPA: koperkowa na wywarze jarskim z ryżem II DANIE: rumsztyk z mięsa mielonego wieprzowego z cebulką, smażony metodą beztłuszczową, ziemniaki gotowane, surówka z marchwii i selera na wytrawno z oliwą z oliwek |
środa 03.03.2021 r. |
ZUPA: szpinakowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z zacierką makaronową II DANIE: pierogi z białym serem, polane masłem 82% |
czwartek 04.03.2021 r. |
ZUPA: delikatna fasolowa na wywarze mięsno–jarzynowym z białej fasoli z ziemniakami II DANIE: indyk w jarzynach–marchew, por, seler, pietruszka, ryż gotowany |
piątek 05.03.2021r. |
ZUPA: szczawiowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z kaszą jaglaną II DANIE: jajko sadzone, ziemniaki gotowane, marchewka na gęsto z zielonym groszkiem i fasolką szparagową |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|