Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Start Jadłospis Jadłospis

Jadłospis

DATA

01.03.2021 r. - 05.03.2021 r. 

JADŁOSPIS

poniedziałek

01.03.2021 r.

ZUPA:  pieczarkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z ziemniakami i zieloną pietruszką, zabielana śmietaną

II DANIEmakaron pene z kurczakiem duszonym i warzywami meksykańskimi i pulpą pomidorową

wtorek

02.03.2021 r.

ZUPA: koperkowa na wywarze jarskim z ryżem 

II DANIErumsztyk z mięsa mielonego wieprzowego z cebulką, smażony metodą beztłuszczową, ziemniaki gotowane, surówka z marchwii i selera na wytrawno z oliwą z oliwek

środa

03.03.2021 r.

ZUPA: szpinakowa na wywarze drobiowo-jarzynowym z zacierką makaronową

II DANIEpierogi z białym serem, polane masłem 82%

 czwartek

04.03.2021 r.

ZUPA: delikatna fasolowa na wywarze mięsno–jarzynowym z białej fasoli z ziemniakami 

II DANIEindyk w jarzynach–marchew, por, seler, pietruszka, ryż gotowany

 piątek

05.03.2021r. 

ZUPA:  szczawiowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z kaszą jaglaną 

II DANIEjajko sadzone, ziemniaki gotowane, marchewka na gęsto z zielonym groszkiem i fasolką szparagową


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g