Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

14.10.2019 -18.10.2019

JADŁOSPIS

poniedziałek

14.10.2019 r.

ZUPA: barszcz czerwony zabielany na wywarze mięsno– jarzynowym z ziemniakami

II DANIEmakaron "carbonara" z wędliną drobiową, ze świeżą zieloną pietruszką i bazylią  

wtorek

  15.10.2019 r.

ZUPA: rosół drobiowy na wywarze  jarzynowym z  makaronem muszelki i zieleniną

II DANIEkurczak pieczony, ziemniaki, buraczki tarte 

 środa

  16.10.2019 r.

ZUPAkalafiorowa na wywarze drobiowo–jarzynowym zabielana z zieleniną 

II DANIEwieprzowina duszona w sosie curry, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

 czwartek

17.10.2019 r.

ZUPA: pieczarkowa na wywarze drobiowo-jarzynowym zabielana śmietaną, z zieloną pietruszką

II DANIE: potrawka z indyka z ryżem i warzywami 

 piątek

  18.10.2019 r.

ZUPA: wielowarzywna"minestrone" na wywarze drobiowym

II DANIE: buchty z sosem owocowym na bazie jogurtu naturalnego i maślanki


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Licznik odwiedzin

Dzisiaj254
Yesterday244
Week254
Miesiąc4158
Wszystkie293621

Currently are 55 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

DZIM

 

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikona-mini-karuzeli